вівторок, 17 липня 2018 р.

Олег Левченко. Післямова до альманаху "Зустріч 2000-2001"

ПІСЛЯМОВА

Життя іде. І твори молодих людей знайшли своїх читачів та прихильників уже у новому літературно-мистецькому альманасі творчої молоді Житомирщини "Зустріч 2000-2001".
Будь-яке літературне явище у нашому Житомирському краї сприймається як неоднозначно, так із прихильністю. З приводу деяких питань хочу на майбутнє підкреслити: цей альманах зорієнтований на українську культуру, для національно-свідомої молоді у ствердженні творчих потреб.
Коли авторам доводилось представляти "Зустріч'99": по телебаченню, на літературних студіях, клубах, у школах, то доводилось чути перш за все позитивні відгуки та пропозиції, щоб видання було більш доступним. Але, на жаль, наш час робить свої корективи, і тому альманах поки що залишатиметься пріорітетним для бібліотек і освітніх установ, хоч і не у достатній кількості, але з єдиною можливістю: розвиватись якісно і тематично. Літературно-мистецький альманах "Зустріч'99" відбувся: його читають, і судячи словами Михайла Лєцкіна "…прагнення молодих пірнути в глибини мистецького слова й виринути з них збагаченими та оновленими є виправданим, обнадійливим для літератури".
Щиру подяку висловлюємо усім, хто сприяв майбутньому попереднього та новому обличчю цього альманаху. Таких людей приємно багато і це утверджує нашу віру в щасливе життя української культури.
Час минає, а значення творчості та її доробку в історичному аспекті залишатиметься таким, яким ми робимо його зараз. Отож, наше майбутнє в наших силах - у спільності будівничої молоді, яка проводить кожний перший понеділок місяця о 16.00 годині в актовій залі обласної наукової універсальної бібліотеки творчі зустрічі. Нам не байдуже, що буде завтра!

Олег Левченко, заступник голови Житомирської обласної організації Спілки творчої молоді України "Liga ArtiS", організатор (менеджер) літературно-мистецького альманаху "Зустріч".




Олег Левченко. Післямова / Зустріч 2000-2001 : [літературно-мистецький альманах Житомирщини] вірші, зорова поезія, оповідання, новели, драматургія, переклади, графіка, екслібриси / Уклад.: Білоус П.В., Левченко О.Г. ; Післям.: Левченко О.Г. - Житомир : [б. в.], 2002. - 60 с. - [Управління у справах сім'ї та молоді Житомирської обласної державної адміністації ; Житомирська обласна організація Спілки творчої молоді України "Liga ArtiS"].

Немає коментарів:

Дописати коментар

Людмила Золотюк, Галина Левченко. Коли «Бридкий» не бридкий (відгук на виставу). Стаття з часопису "Філео+Лоґос" ("Люблю+Слово") #16 (2011)

Коли «Бридкий» не бридкий Коли: 29 грудня 2010 року, о 18:00. Хто вчинив:  Молодіжний театр «1-а студія» . Ролі виконували: Світлана Полі...