неділя, 4 березня 2018 р.

Галина Руссу. Початок виступу в музеї "Космонавтики" ім. С.П.Корольова голови клубу до 3 річниці заснування, 2000 р.

Літературно-поетичний клуб "Перевесло" ім. Олени Теліги (нині Житомирський обласний елітарний літературний клуб "Перевесло" ім. Олени Теліги (упоряд.О.Л.)) був створений 27 лютого 1997 року за сприяння голови крайового Народного Руху (нині Народної Партії), редактора ґазети "Віче" Васильчука Святослава Карповича.
Мета нашого клубу: згуртувати патріотично налаштованих обдарованих поетів-початківців, прозаїків, для творчого спілкування. Без національної культури, без української мови в літературі наша держава існувати не може. Не всі "перевесляни" стануть знаменитими, але кожен має право на своє місце під сонцем. Твори "перевеслян" хоч і не завжди досконалі, але щирі. Не подумайте, що ми катеґорично відмовляємось від інших мов. Нічого подібного! Дехто з "перевеслян "пише і російською мовою, але згодом намагаються перекласти українською і дуже радіють з цього. Це вже проґрес. Дехто з нас пише й анґлійською. Так що всі мови мають право на існування. Наразі, нашими представниками є 30 членів клубу. Наші творчі починання підтримують працівники редакції "Віче", завдяки ґазеті є у нас заочні члени "Перевесла". Також нас всіляко підтримує Національна Спілка письменників України, зокрема голова обласного відділення Опанасюк Олексій Євменович. Постійно співпрацюємо з обласним літературним об'єднанням ім. Бориса Тена, яке очолює Грабовський Валентин Болеславович. Членами нашого клубу є люди різного віку: від школярів до пенсіонерів. На наших засіданнях всі мають право прочитати власні твори, поділитися своїми думками, враженнями від прочитаних творів своїх товаришів. Спілкування у нас невимушене. Знайомимось з азами літератури, написанням поетичних і прозових творів, різними стилями, художніми творами тощо.

Початок виступу в музеї "Космонавтики" ім. С.П.Корольова голови клубу до 3 річниці заснування, 2000 р.

Галина Руссу,
голова  літературно-поетичного клубу "Перевесло" імені Олени Теліги з 1997 по 2002 рік

Немає коментарів:

Дописати коментар

Людмила Золотюк, Галина Левченко. Коли «Бридкий» не бридкий (відгук на виставу). Стаття з часопису "Філео+Лоґос" ("Люблю+Слово") #16 (2011)

Коли «Бридкий» не бридкий Коли: 29 грудня 2010 року, о 18:00. Хто вчинив:  Молодіжний театр «1-а студія» . Ролі виконували: Світлана Полі...